Trend listesinde adından söz ettiren oyunlar yine sosyal medyanın gündemine girmiştir. Her canlının bir kaçış alanının olabileceği gibi belirli zamanlarda deşarj olabilmek, eğlenebilmek maksadıyla farklı şeyler deneyebilmektedir. Son dönemlerde kişilerin uzun çalışma saatleri ve pandeminin de etkisiyle şüphesiz ki evde geçirilen süre artmaya başlamıştır. Oyun da insanlar için iyi bir seçenek olmuş ve yüksek oranda tercih edilmeye başlamıştır.

Bu bağlamda trend listelerinde yer alan oyunlardan kısaca bahsedecek olursak ilk sıraya Counter Strike: Global Offensive oyununu yerleştirebiliriz.  Çoklu strateji oyunları arasında yer alan bu oyun oldukça rağbet görmekte ve başarısını korumaktadır. Bir sonraki sıraya Grand Theft Auto V (GTA 5)’ i alabiliriz. Uzun yıllardan beri çok sevilen ve oynanan, büyük bir kitleye hitap eden bu oyun, belli görevler gerçekleştirerek kazanma mottosuna bağlı bir video oyunudur. Daha sonraki adımlarda PUBG ve DOTA gibi savaş stratejisi oyunlarını ekleyebiliriz.  Genel olarak DOTA oyununun büyük çekim gücü ise ücretsiz ve çevrimiçi bir oyun olmasıdır. ROST adında piyasaya sürülen İngiliz oyunu da hayatta kalma, yaşamı idame ettirebilme esasısına dayanan bir oyun olmuştur. PUBG türevi bir oyun olduğundan tercih edilse de ücretli oluşu oyuncuların vazgeçmesine sebebiyet verebilmektedir.

Genel itibarıyla trend listesindeki oyunlardan anlayabileceğimiz üzere korku, gerilim, hayatta kalma temalı oyunlar daha çok ilgi görmekte ve sektörde bu yönde yeni fraksiyonlar meydana gelmektedir.