İnternet ve yazılım üzerine tarihsel bakışlar içerisinde aslında pekte geç olmayan bir tarih bulunmaktadır. İnternet, kelime anlamı olarak ‘’bilgisayar ağı’’ anlamına gelmektedir. Bir bilgisayarın sunucular vasıtasıyla başka veri ağlarına bağlanmasını sağlayan bilgi sunucular olarak da açıklanabilmektedirler. İnternet çağının popülerliği bilgisayar sektörünün gelişmesiyle baş göstermiştir. Bilgisayarın gelişmesi aynı zamanda farklı komut dillerinin oluşmasına yol açmış, yazılım ağı oluşturulmaya başlanmıştır.

Bilgisayar dili geliştikçe yeni komut dizimleri gündeme gelmiş, bilgisayar fraksiyoları oluşturulmuş ve bilgileri daha çok alana dağıtma ihtiyacı meydana gelmiştir. 1950 yılında ARPANET ile ilk defa bir başka bölgedeki bilgisayara bir mesaj gönderildi. Hemen akabinde Amerika Birleşik Devletleri, Fransa bölgelerinde internet çalışmaları devam etmiştir. İnternete açılan yolla yazılımda da yenilik ve değişim arayışına girilmiştir. 1970’li yıllarda Donald Davies ağ paket anahtar sistemini kurarak, küçük bir ağın kendisinden daha büyük başka bir ağa bağlantısını sağlama olanağı yarattı.

İnternet ve bilgi paylaşımı resmen başlamış olsa da imkanlar günümüzdeki kadar bol olmadığından her bireyin erişim sağlaması o dönemde mümkün olmamıştır. ARPANET, NPL, THE MERIT NETWORK, CYCLADES gibi ağlar internet tarihinin öncüleri olmuşlardır. Örneğin 22 Ocak 2010’da uzaydan dünyaya ilk canlı internet bağlantısı kurulmuştur. Astronot Creamer, International Space Station (Uluslararası Uzay İstasyonu)’dan kendine bir tweet göndermiştir. Takip eden süreçte ise NASA derin internet sahası olarak adlandırdığı alan test ve uygulama çalışmalarına başlamış, tanıtımını dünyaya yapmıştır.